Om oss


Vi är ett svenskt företag vars mål är att förmedla ett brett utbud av olika tjänster inom flygverksamhet och allt detta kan vi erbjuda tillsammans med ett flertal etablerade samarbetspartners.

I dagsläget erbjuder vi provlektioner som en unik flygupplevelse, dessa lösningar har vi tagit fram genom ett antal olika erbjudanden. Vi förmedlar också andra flygtjänster. Kontakta oss så berättar vi mer!Vilka är vi?


Flygupplevelse Sverige AB grundades år 2014 och vi förmedlar ett brett utbud av flygtjänster som till exempel flygturer med spaka själv upplevelser(flyglektion) o.s.v. Vårt företag består av ett dedikerat team som har en gedigen erfarenhet från flygbranschen som piloter, flyginstruktörer och annan personal. Tillsammans kan vi kvalitetssäkra våra tjänster på ett säkert och tryggt sätt.Vår affärsidé


Vi är ett företag i Sverige som förmedlar ett brett utbudet av flygtjänster, allt från flygupplevelser till aerobatics. Tillsammans med samarbetspartners har vi möjlighet att erbjuda våra tjänster i hela Sverige.

Förmedla spaka själv lektioner till någon som fyller år eller är intresserad av att flyga. Är dem intresserade av att ta flygcertifikat och bli piloter så hjälper vi dem vidare.

Våran vision är att vara det självklara förstahandsvalet när det kommer till kvalitet och trygghet.Allmänna villkor

Allmänt
Flygupplevelse Sverige AB (FSAB) org.nr. 559009-7670

är ett svenskt aktiebolag inom flygverksamhet. Vi kan tillsammans med ett flertal samarbetspartners (flygbolag & flygskolor) erbjuda ett brett utbud av diverse flygtjänsterSäkerhet


Flygupplevelse Sverige AB

FSAB hanterar inga kortuppgifter utan det sköts helt av PCI-certifierade Stripe, Nordens främsta experter på betalningar

.Priser och betalning


Varje vara anges med pris inklusive moms. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning. Betalning sker via STRIPE med betal/kreditkort eller SWISH.
Betalningsvillkor finns även angiven i kundvagnen beroende av valt betalningssätt. Presentkortet skickas via post eller vid brådskande via email för utskrift. Fraktvillkor finns även angiven i kundvagnen beroende av valt fraktsätt. Presentkortet är laddat med det värde som betalas vid beställning. Presentkortet kan även användas vid en dyrare upplevelse detta gäller då kunden betalar mellanskillnaden.Ångerrätt


Din ångerrätt (ångerfristen) gäller under 14 dagar. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av den. Detta gäller endast outnyttjade tjänster eller presentkort.

När du utnyttjat din ångerrätt:
Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten.
Garantier och service


2 års giltighetstid/bytesrätt.
Ett värdebevis gäller under 24 månader räknat från det datum som det utfärdas. Du måste boka Din upplevelse innan giltighetstiden har gått ut.Privat Policy


I samband med din beställning hos oss godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt Personuppgiftslagen rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post info@flygupplevelse.comLeveranser


Leveranstiden av presentkortet är 1-5 arbetsdagar. Om ett presentkort har avvikande leveranstid står det angivet vid respektive beställning.Returer


Returer sker på din egen bekostnad utom om varan är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. Vid byten betalar vi den nya frakten från oss till dig.
När du utnyttjat din ångerrätt ska du, om det gäller en vara: sända eller lämna tillbaka den till oss

Återbetalningsskyldighet:
Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Vi betalar alltid returkostnaden för att sända tillbaka så kallade ersättningsvaror.
Force Majeure


Flygupplevelse Sverige AB (FSAB) är vidare befriat från ansvar gentemot Dig som Kund om FSAB förhindras att fullgöra sina åtaganden på grund av omständighet utanför FSABs kontroll eller förmåga som FSAB inte skäligen kunnat förväntas förutse, och vars följder FSAB inte heller skäligen skulle kunna ha undvikit eller övervunnit, eller om FSAB förhindras fullgöra sina skyldigheter på grund av omständighet som är hänförlig till tredje man eller på grund av pandemi, naturkatastrof, blixtnedslag, elavbrott, arbetskonflikt, krig eller annan orolighet, eldsvåda, nytillkommen eller ändrad lagstiftning eller myndighetsbestämmelse, fel i extern teleförbindelse eller liknande omständigheter.

Vanligaste frågorna


Här besvarar vi de vanligaste frågorna som ställs till oss, läs igenom dessa och hittar du inte svaret du söker så tveka inte att kontakta oss!
När grundades ert företag?
Företaget grundades 2014 av piloter och entreprenörer med lång erfarenhet från flygbranschen!

 

Hur går det till?
Efter bokningen så får du ett bekräftelsemail med all information om flygturen.

 

Vart flyger vi ifrån?
Stockholm, Västerås, Eskilstuna, Gnesta, Nyköping, Norrtälje, Uppsala, Göteborg, Malmö.

 

Vilka flygplan flyger vi?
Piper, Cessna, Diamond, Extra 300, Bellanca, Saab Safir, och flera andra intressanta modeller.

 

Avbokningar, får man tillbaka pengarna?
Vi erbjuder 14 dagar öppet köp till alla våra kunder, efter denna period så har du 24 månader på dig att boka flygturen.

 

Vad händer vid dåligt väder?
Vid normala fall så ringer vi i god tid innan om vädret skulle vara dåligt.

 

Min man har hjärtproblem, kan han flyga?
Flygningen är under kontrollerade förhållanden, vi rekommenderar flygtur light till att börja med och känna efter.

 

Hur långt i förväg måste man boka?
Vi har normalt en kötid på ca 2 veckor under lågsäsong och 4 veckor under högsäsong (Juni-Augusti).

 

Vilka områden flyger man, är det en rutt eller kan man välja själv?
Vi skräddarsyr flygturen efter önskemål, vi har även beprövade och rekommenderade rutter.

 

Är det något speciellt man måste ha med sig, klädsel?
Bekväma kläder, och helst inga högklackade skor, vatten och solglasögon rekommenderas.

 

Hur gammal kan man vara?
Från 14 år och uppåt.

 

Vilken säsong på året kan man flyga?
Året runt.

 

Är det någon speciell längd (cm) och vikt (kg)?
Minst 140 cm och högst 205 cm samt högst 110 kg.

 

Hur lång tid tar det att få presentkortet?
1-5 arbetsdagar via post eller samma dag via email.

 

Är jag försäkrad?
Ja.

 

Måste jag boka flygturen direkt när jag köper presentkortet?
Du har 24 månader på dig att boka flygturen.

 

Kan jag förlänga mitt presentkort?
Ja, om giltighetstiden håller på att ta slut så kan man förlänga tiden med 6 månader för 500:-.

 

Kan jag avboka en inbokad flygtur?
Avbokning ska ske minst 48 timmar innan inbokad flygtur.